Egyéb Pályázatok

Felvétel indul!
NYERJ támogatást a rövidfilmed leforgatásához


Kedves Érdeklődő!

Szeretnéd elmondani az #EUandME történetedet? Úgy gondolod, hogy képes lennél megírni és megrendezni egy rövidfilmet egy neves európai rendező segítségével? Szeretnéd látni, hogyan valósul meg az ötletedet a filmvásznon? Ha igen, akkor indulj az #EUandME Fiatal Filmrendezők Versenyén!

Lelkes utazó vagy, akit inspirálnak az EU által biztosított utazási jogok? Kifinomult konyhaművész vagy, aki nem tud betelni az Unió által védett helyi ételkülönlegességekkel? Az utazástól kezdve a tanulásig, az internetezésen keresztül a Föld megmentéséig, az Európai Unió számtalan lehetőségeket kínál arra, hogy azt tedd, amit szeretsz, bármerre is vezessen az utad. Készíts egy rövidfilmet arról, hogyan járul hozzá az életedhez az EU!

A filmnek kapcsolódnia kell az #EUandME kampány öt témakörének - mobilitás, fenntarthatóság, képzés és vállalkozás, digitális szolgáltatások, jogok – egyikéhez.

Öt szerencsés nyertes mindegyike 7.500 Euró támogatásban részesül a megálmodott film elkészítéséhez.

A versenyben való részvételhez három dologra van szükséged:

  • egy maximum 500 szóból álló szinopszis az általad megálmodott filmről magyar és angol nyelven,
  • egy okostelefonnal készített 60 másodperces videó, amiben bemutatod a filmötleted lényegét. Ezt készítsd el magyar és angol nyelven is,
  • link egy, az elmúlt 5 évben általad készített rövidfilmhez.

Tudj meg többet a versenyről! Olvasd el a versenyszabályzatot, és töltsd ki a jelentkezési lapot, amelyeket az alábbi hivatkozáson érhetsz el:

https://europa.eu/euandme/hu/yfc/form.html

A nevezés végső határideje: 2018. október 31., 12 óra

Idézd meg a benned rejtőző Steven Spielberget! Írj és rendezz meg egy legfeljebb 5 perces rövidfilmet arról, hogy milyen hatással van az Európai Unió polgárainak mindennapi életére.

Hiányzik egy kis inspiráció? Az alábbi linken megnézhetsz öt, neves filmrendező által készített filmet ezekről a témákról. A győztesek lehetőséget kapnak arra is, hogy az öt díjnyertes filmrendező egyike, mentorként segítse őket rövidfilmjük elkészítésében.

Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!

Pályázatodhoz sok sikert kívánunk.

Üdvözlettel,
Az #EUandME csapata